Scoala de gemologie RealGems

1. Sa intelegem pietrele pretioase si semipretioase: Introducere in gemologie

Te-ai intrebat vreodata de ce unele pietre sunt rosii in timp ce altele sunt albastre? Ce face ca o piatra sa fie pretioasa? Ai vrea sa stii cum ajunge o piatra pretioasa din pamant la tine pe deget? Si mai ales de ce depinde pretul unei pietre pretioase sau semipretioase? Afla raspunsul la aceste intrebari si multe altele in cursul nostru introductiv. La finalul acestui curs vei intelege lumea pietrelor pretioase si semipretioase si vei afla ce este gemologica si ce face mai exact un gemolog. Dupa acest curs, daca vei vrea sa aprofundezi subiectul, vei putea urma unul din cursurile RealGems de specialitate.

2. Identificarea pietrelor pretioase colorate cu echipament gemologic de specialitate.

Identificarea mineralului din care face parte o gema este una dintre activitatile principale ale unui gemolog. Intelegerea echipamentelor gemologice de specialitate, cum functionaza ele si cand se folosesc este esentiala in procesul de analiza. La finalul acestui curs veti invata cum sa analizati o gema, ce proprietati fizice pot fi masurate astfel incat sa indentificati unic o piatra pretioasa.

3. Evaluarea gemologica a pietrelor pretioase naturale.

Ce inseamna calitatea unei geme? Cum o determinam si cum impacteaza ea pretul unui pietre pretioase? In acest curs veti invata sa evaluati cei 4C: culoare, claritate, taietura, carat dar si sa identificati tipurile de tratamente si sa evaluati impactul lor asupra pretului unei geme.

4. Totul despre perle: Analiza si evaluatea perlelor de cultura.

Ce este o perla de cultura, dar o perla naturala? De ce perlele de Mallorca nu sunt perle? Ce faptori impacteaza pretul unei perle? Care este diferenta dintre perlele de apa dulce si cele de apa sarata si cum le diferentiem? Si mai ales cum ne dam seama ca o perla este reala sau nu? Daca vrei sa aflii raspunsurile la toate aceste intrebari si sa devii un specialist al perlelor, vino la cursul nostru si vei invata tot ce ai nevoie despre perle pentru a putea identidica corect si evalua pretul perlelor de cultura.

5. Aprofundare in analiza microscopica a gemelor: Curs avansat.

Microscopul gemologic este unul dintre cele mai folosite echipamente de catre gemologi atat in procesul de analiza cat si in cel de evaluare gemologica. Invatati sa analizati tipurile de incluziuni si sa diferentiati incluziunile naturale de cele sintetice. Este un curs avansat pentru gemologii care doresc sa aprofundeze subiecul gemolor sintetice: tipuri si procese de sintetizare si identificarea lor microscopica. Analiza microscopica a inluziunilor ne ajuta atat la intelegerea procesului de formare a gemei cat si a tratamentelor de imbunatatire a culorii si claritatii prin care a trecut respectiva gema. La finalul acestui curs avansat veti putea specifica natura unuei geme (natural vs sintetic) si tipul tratamentelor daca este cazul.

Clubul de gemologie RealGems

Daca ai participat vreodata la un club de lectura atunci vei intelege perfect ce se intampla la clubul de gemologie RealGems. Ne vom intalni intr-o zi pe saptamanta timp de 3 ore vom discuta si aprofunda un anume subiect stabilit de dinainte. Nu este nevoie sa ai cunostinte avansate in gemologie doar pasiune pentru pietrele pretioase si semipretioase si dorinta si deschiderea de a invata despre ele.

Nu este un curs, ne adunam intr-o atmosfera relaxanta ca sa invatam unii de la altii si sa schimbam informatii si idei. Vom avea ceai si cafea la distretie si voia buna la purtator.

Inscrie-te in clubul de gemologie RealGems pentru a aprofunda gemologia intr-un mod relaxant si placut si a afla lucruri noi si interesante despre pietrele pretioase si semipretioase.



Workshop-uri tematice

Vor fi anuntate ulterior



Mentorat

Ai nevoie de un mentor care sa te ghideze si sa te ajute pas cu pas in profesia de gemolog? In curand va fi lansat un program de mentorat pentru cei care doresc sa aiba un suport in munca lor de gemolog.

Coș de cumpărături
Loghează-te

No account yet?

Magazin
Favorite
0 items Coș
Contul meu