Real Gems este un proiect al firmei Laborator Certificati Gemma SRL care isi propune sa aduca pentru prima data in Romania o platforma doar cu pietre pretioase si semipretioase naturale. Pentru a demonstra ca gemele de pe acest site sunt naturale, ele vor veni cu un certificat de garantie cu toate specificatiile unui certificat gemologic, semnat de un gemolog autorizat.

Mai mult decat un certificat gemologic.

Certificatul oferit odata cu orice produs de pe realgems.ro contine informatiile principale care se gasesc intr-un certificat gemologic (cei 4C) si in plus oferta o garantie a produsului achizitionat (cu posibilitatea returnarii acestuia in 30 de zile)

Informatiile care se gasesc pe certificatul de garantie se impart in 5 categorii:

1.Informatii generale.

Aici aflati datele esentiale despre gema cumparata. De obiceai acestea sunt singurele informatii pe care le veti obtine atunci cand cumparati o piatra de pe orice alt site. Acestea sunt:

  • Denumirea pietrei. De obicei este trecut doar mineralul, cateodata este trecuta si denumirea comercial (mai cunoscuta).
  • Dimensiunie. Sub forma de lungime x latime x adancime
  • Forma. Tipul de taierura: oval, marquise, briliant etc

Toate aceste informatii identifica piatra in mod general si sunt datele cele mai usor de retinut “Am cumparat un rubin rotund de 5mm”.

2. Informatii gemologice.

Acestea sunt informatiile pe care le gasiti pe certificatele gemologice (cum ar fi certificatele oferite de GIA). Ele ajuta la evaluarea unei pietre si se numesc “Cei 4 C”.

  • Greutate (Carat). Greutatea pietrei exprimata in carate. A nu se confunda cu karat-ul care defineste puritatea aurului si nu are nicio legatura cu greutatea pietrelor. Un carat resprezinta a cincea parte dintr-un gram (0.20*grame) .
  • Claritate. Nivelurile de claritate sunt de la FL la I3.
  • Culoare. Evaluarea culorii pentru diamant conform standardului GIA (de la D la Z).

Pentru Gemele colorate se foloseste sistemul clasic culori si combinatii de culori.

  • Taietura (Cut). Cat de bine a fost taiata piatra (evaluarea simetriei si a proportiilor)

3. Informatii optionale.

Aici vor fi specificate elementele de tratament identificate sau alte observatii. Exista situatii in care laboratorul nostru sa nu identifice anumite tratemente (un tratament aparut nou pe piata, lipsa aparaturii performante de ultima generatie etc)

La observatii pot aparea informatii precum existenata unei extra fatete sau daca e gema compozita, daca este un dublet/triplet etc.

4. Informatii de identificare.

La aceasta categorie Avem doua elemente: Poza pietrei (practic va fi una dintre pozele de pe site) si Seria unica a gemei. Fiecare piatra are un cod unic de identificare. Acest cod va putea fi verificat ulterior intr-o baza de date si astfel daca veti vedea la cineva o piatra insotita de acest certificat, veti putea verifica datele despre acea piatra dupa aceasta serie unica de identificare.

5. Infomatii de validare.

Data la care a fost eliberat certificatul si semnatura gemologului care il semneaza si care garanteaza in nume propriu ca informatiile din garantie sunt valide.


Acesta este cel mai complex si complet certificat de garantie care exista in Romania pana la ora actuala. El a fost astfel gandit incat sa ofere siguranta cumparatorului ca ceea ce achizitioneaza este o piatra veritabila.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *