5 lucruri pe care sa le faci in Thailanda, daca esti pasionat de geme.

5 lucruri pe care sa le faci in Thailanda, daca esti pasionat de geme.

Fie ca esti gemolog si vrei o experienta practica, bijutier si cauti piatra perfect pentru urmatoarea piesa sau pur si simplu esti pasionat de pietre pretioase si semipretioase, Thailanda este destinatia ideala. Iata ce poti face:

1.

Poti cauta cazare pe faimoasa strada Siam Road unde isi au sediul cele mai mare companii de bijuterii si pietre pretioase. Aici se afla Gems Tower si Jewlery Trade Center. La fiecare colt de strada este cate un magazin de bijuterii sau de pietre pretioase.

2.

Poti participa la Bangkok Gem Fair O expozitie cu vanzare cu sute de expozanti din toata lumea. Vei gasi acolo de la rubine pidgen blood netratate, la perle rare, bijuterii cu diamante, pietre sintetice, aparatura gemologica si de productie a bijuteriilor… tot ce inseamna domeniul asta. Expozitia are loc de 2 ori pe an: toamna si primavara si tine 5 zile, dintre care doar ultimele 2 sunt pentru publicul larg.

3.

Sa vizitezi Chanthaburi Gem and Jewlery Center. Este o cladire mica si cocheta la marginea Chanthaburiu-ului in care este un muzeu doar cu si despre geme. La iesirea din muzeu este o zona in care mai multi vanzatori locali isi vand gemele si bijuteriile. Sunt foarte deschisi si este o experienta inedita sa incerci sa vorbesti si sa te intelegi cu ei (nu prea vorbesc engleza).

4.

Sa mergi la o mina de safire! Ce poate fi mai interesant decat sa incerci sa gasesti tu o piatra pretioasa? Fie ca alegi sa vizitezi o exploatare miniera profesionista sau una “de familie”, sa fii acolo si sa participi la procesul de minare este o activitate aparte.

5.

Sa te duci la Gem Market-ul din Chanthaburi. Este o experienta cu adevarat unica. Sistemul e in felul urmator. Te asezi la o masa, indicata de un facilitator si astepti. In putin timp o sa ai oameni care vin din toate partile sa iti arate ce pietre au ei. Daca nu iti plac, zici nu si aia e, daca vezi ceva ce vrei, atunci incepe negocierea. Ei spun un pret, tu le oferi altul si asa mai departe, pana ajungeti la un consens. Daca e vorba de o piesa de mii de euro. Acea piesa se “sigileaza” intr-o bucatica de hartie. Persoana cu care negociezi o da mai departe proprietarului pietrei, care propune o alta suma si tot asa pane se ajunge (sau nu) la un consens. De retinut: daca esti nou, preturile propuse vor fi mari pentru ca stiu ca nu ai cum sa stii “preturile din piata”. In acest caz o idee ar fi ca in prima zi sa nu cumperi nimic si doar “sa te uiti”… stiu, e greu…

Orice ai alege sa faci intr-un concediu in Thailanda, cu siguranta nu te vei plictisi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TO TOP
X